HomeJulehilsen (da)Julhälsning (sv)Season GreetingsContact Us
Familien Villumsen
Julhälsning (sv)

En julhälsning från oss!

Det har varit ett spännande år för oss tre och eftersom vi haft väldigt mycket att se till, så skickar vi här en lite längre julhälsning för att hålla er à jour!

Året började med Johanna och Liv hemma på mammaledighet. Hemmaveteraner i vintras efter åtta månader i bagaget, så vi var på öppna förskolor, gungade på lekplatserna och träffade kompisar på föräldrar-barn-fikor så det stod det härliga till! En kort tur i pulka blev det för Liv, men vi hade inte så mycket snö i Malmö i år. 

Premiärtur i pulkan!

Det var inte heller så mycket snö i Säfsen där vi var på vintersemester med Johannas familj. Lite oturligt, eftersom Michael och Johanna hade sett framemot längdåkning med ordnad barnpassning. Men vi hade mysigt ändå med mycket god mat och skönt sällskap!

Liv och Mor i snöslasket i Säfsen

Fram på vårkanten fick Johanna nytt jobb, som projektledare i Projektkontoret på E.ON IS Sverige AB i Malmö. E.ON IS servar E.ON med IT-tjänster så Johanna har nu möjlighet att kombinera lite av kemikunskaperna från studierna med det hon lärt sig på IT-området!

Det blev tyvärr inget ettårskalas för lillflickan eftersom både mor och dotter låg däckade i en sen influensa. Hoppas kunna ta igen det nästa år, dubbelt upp! Liv tog sina första steg i mitten av maj, till sin stora glädje och sina föräldrars stolthet!

På egna ben i Jylland i maj

Så i juni växlade vi över; Mor gick till det nya jobbet och Far tog över på hemmaplan. Spännande för oss alla tre! I juni skrev vi också under kontraktet på ett eget hus! Ett drömhus med uppvuxen trädgård, utan renoveringsbehov eller trappor, samt egen parkering. Se mäklarens bilder här! 

Vi hann fundera en del på hur vi ville ”styla” lägenheten under en härlig semester i Dominikanska Republiken tillsammans med Michaels familj. Vi höll dock inte på att komma iväg alls eftersom SAS-planet inte kunde lyfta som tänkt och vi missade vår anslutning i New York till DR. Men efter ett par dagars väntan på hemmaplan och ombokningar fick vi nya biljetter och det var verkligen väntan värd! 

 

Vi latade oss mest vid poolen i det sköna huset som hade egen kokerska, chaufför och lokal guide. En havsfisketur, en vandring till ett vattenfall i bergen utanför trädgården och lite sightseeing i Porto Plata räckte fint. Fantastiskt god frukt, himmelskt kaffe och deras rom är inte dålig, den heller! 

 

Michael slappar i poolen!

 

Michael och Liv pratar med en granne!

 

Vi fick också besök av Michaels vän Alvaro med familj under vår vistelse i Porto Plata. Alvaro som kommer från Dominikanska Republiken var utbytesstudent tillsammans med Michael i USA 1992. Språkförbistringar gjorde återföreningsfesten - kombinerad med att fira Henriks 29-årsdag - lite trögstartad, men med rom på bordet och härligt gungande merengue på stereon blev det snart riktigt livat! Under kvällen stod en live-orkester för musiken och festen fortsatte långt in på natten tills rommen och krafterna tog slut!

Alvaro och Michael, 15 år senare!

 

Husbandet

Malene och Henrik lär sig merengue

Wunderschön!

 

Väl hemma igen var vi glada att vi fått se solen lite, det var inte mycket till sommar i Skåne i år. Men för oss som nu gick igång att hänga upp tavlor, måla lister och rensa i garderober så gjorde det inte så värst mycket. Efter en stor insats, tack till alla som hjälpte till, blev lägenheten såld efter en och en halv månad på marknaden. Sköööönt, tycker vi nu!

Liv började på dagis efter semestern och inskolningen på Igelkottens avdelning på Pluttonens förskola gick över förväntan. Hon stortrivdes, bl a för att bästisen Elin som är född samma dag och vi träffat ofta under föräldraledigheten också gick där!

Liv (v) och Elin (h) hjälper till med tvätten i april

Så kom oktober och det var dags att börja packa ihop oss och dra mot sydligare breddgrader. Allt gick mycket smidigt, tack vare att vi fick ny dagisplats, flytt- och städhjälp precis när vi behövde den.

Man kan leka med flyttlådor - också!

Några ändringar hanns med att göra i huset, bl a är tegelväggen i vardagsrummet nedknackad, valvet mellan hall och vardagsrum är borta och likaså har vi plockat ned kåpan över vedspisen i köket. Tack igen för all hjälp vi har fått med flytt och förberedelser i det nya huset! Vedspisen och de båda gjutjärns-kaminerna är förresten inte inkopplade, utan har bara stått som pynt. Vi säljer gladeligen alla tre till högstbjudande – ring oss!

Under construction!

Målning och oljning av golven är avklarade, nästa projekt är att omvandla poolhuset till en gäststuga med badrum, litet pentry, sovrum och ett extra vardagsrum. Vi hoppas kunna dra igång bygget någon gång efter jul så det är klart till våren.

Efter en dryg månad i huset känner vi oss verkligen hemma, alla tre. Liv har hittat flera kompisar på sitt nya dagis, Sandeplan, som hon pratar mycket om hemma. Hon pratar ganska mycket om det mesta, vi förstår inte riktigt allt - men det låter klokt! Att läsa böcker är en höjdare, gärna Lilla Anna eller Max och hon tycker om att rita och lägga pussel. Diska och sopa golv är också kul, det verkar lovande!

 

Liv och Far läser!

Julen i år blir en kombination av att vara hemma och hos släkten i Danmark. Det ska bli skönt att slappa lite ihop och njuta av huset och varandra efter en så hektisk höst. Till våren blir det nog inte lägre tempo, för utöver att bygga om poolhuset väntar vi ett litet syskon till Liv. Förväntad nedkomst omkring den 21 april, vilket är tre dagar innan storasysters födelsedag. Det ska verkligen bli fantastiskt att bli fyra i familjen!

Avslutningsvis vill vi skicka en jättekram till er allihop med önskan om en God Jul och ett Gott Nytt År. Vi har fått mer än vi hoppats på under 2007 och tror att nästa år kommer bli minst lika roligt! En önskan är att få bjuda in familj och vänner till vårt nya hus och fira in den nya familjemedlemmen när det är dags, men vi återkommer om det!

 

 Liten tärna framför spegeln

God Jul och Gott Nytt År!

Önskar

Liv, Johanna och Michael