HomeJulehilsen (da)Julhälsning (sv)Season GreetingsContact Us
Familien Villumsen
Julehilsen (da)

En julehilsen fra os!

Det har været et spændende år for os tre eftersom vi har haft rigtig meget og se til. Derfor sender vi i år en lidt længere julehilsen for at holde alle ajour!

 

Året begyndte med Johanna og Liv hjemme på barsel. Hjemmeveteraner var de i vinters med 8 måneder i bagagen, så de var i åbne forskoler, gyngede på legepladsen og nød af venners til mor-barn kaffe-slaberas. Det blev endda til en kort tur i slæde for Liv selvom det var så småt med sneen i Malmö i år. 

Premiereturen!

Der var heller ikke meget sne i Säfsen (Sverige), hvor vi var på vinterferie med Johannas familie. Lidt ærgerligt for Johanna og Michael havde virkelig set frem mod at kunne stå på langrend mens der var babysitter til Liv. Men vi havde det rigtig hyggeligt alligevel med masser af god mad og godt selskab!  

Liv og Mor i den smeltende sne i Säfsen

I foråret fik Johanna nyt job, som projektleder i Projektkontoret hos E.ON IS Sverige AB i Malmö. E.ON IS leverer it-ydelser til til E.ON, så nu har Johanna fået mulighed for at kombinere lidt af sine kemikundskaber får sine studier med det hun har lært på it-området!

Desværre blev det ikke til nogen 1-års fødselsdag for den lille pige eftersom både mor og datter lå på langs med influenza. Vi håber på at komme stærkt igen til næste år, dobbelt op!! Liv gik sine første skridt på egen hånd i midten af maj til sin egen glæde og sine forældres store stolthed!

På egne ben på ferie i Jylland i maj

I juni byttede mor og far roller, mor gik på nyt arbejde og far tog over på hjemmefronten. Spændende for os alle tre. I juni skrev vi endvidere kontrakt på et hus! Et drømmehus uden behov for renovering, uden trapper og med egen parkering. Og så er haven til og med rigtig flot. Her kan du se mæglerens billeder!

Under vores dejlige ferie i den Dominikanske Republik, sammen med Michaels familien, nåede vi at få funderet en masse på hvordan vi ville ”style” lejligheden. Vi var dog lige ved ikke at komme af sted fordi flyet til USA blev aflyst og vi derfor missede vores fly videre til Karibien. Men efter et par dages venten derhjemme lykkedes det alligevel at få ombooket billetterne og købt nye billetter til DR. Og hvor heldigt, for det turen var bestemt al besværet værd! 

For det meste slappede vi af ved poolen i det skønne hus vi havde helt for os selv. Med huset fulgte egen kok, chauffør og lokal guide! Det blev dog ud over afslapning til en havfisketur, en vandring til et vandfald i bjergene udenfor husets have samt lidt sightseeing i Porto Plata, men det var også rigeligt for os. Fantastisk god frugt, himmelsk kaffe og deres rom er heller ikke dårlig!

Michael slapper i poolen!

Liv og Far snakker med en nabo

Vi havde derudover besøg i huset af Michaels ven Alvaro og hans familie. Michael og Alvaro, som er fra den Dominikanske Republik, var udvekslingsstudenter sammen i USA i 1992. Sproglige barrierer gjorde den kombinerede genforeningsfest og Henriks fødselsdag lidt langsom i optrækket, men med rom på bordet og merenge på musik anlægget gik det hurtigt fremad. Aften sluttedes af med live orkester, som spillede til langt ud på natten…indtil rommen løb tør!

Alvaro og Michael, 15 år senere!

Husets orkester

Malene og Henrik lærer de helt rigtige trin!

Da vi var vel hjemme igen var vi glade for at vi havde fået set solen på vores tur, for der var ikke meget sommer i Skåne i år. Men for os som nu alligevel holdt os optaget indendørs med at hænge billeder op, male trælister, rydde op i garderober, så gjorde det ikke så meget med den manglende sommer. Efter en stor indsats, tak til alle dem som hjalp til, blev lejligheden solgt efter halvanden måned på markedet. Skønt var det at have det ude af verden når man alle steder kunne læse om at boligmarkedet var fuldstændig gået i stå!

Efter ferien startede Liv i vuggestue og opstarten på pindsvinets afdeling på Plutonens forskole gik over al forventning. Hun stortrivedes, bl.a. fordi hendes bedste veninde Elin, som er født samme dag som Liv og vi har leget meget sammen med under vores barsel, også startede i samme vuggestue! 

 

Liv (v) og Elin (h) hjælper med vasketøjet i april

Så blev det oktober og det var tid til at begynde at pakke vores liv ned i kasser og trække mod sydligere himmelstrøg. Alt gik heldigvis meget smidigt tak være at vi med det samme fik ny vuggestueplads til Liv og vi havde rengørings- og flyttehjælp præcis da vi havde brug for det.

Der kan lejes også i flyttekasser!

Inden vi flyttede ind i huset nåede vi at lave nogle mindre ændringer, bl.a. tog vi den frilagte murstensvæg i stuen ned, vælvingen mellem stue og spisestue er væk og ligeledes har vi fjernet det store emfang ved smedejernskomfuret i køkkenet. Endnu engang tak til alle dem som har hjulpet os med flytningen og alle forberedelserne i det nye hus, vi havde ikke klaret det uden jer! Smedejernskomfuret og de to smedejernskaminer er for resten ikke koplet til skorsten, men er der bare til pynt. De er alle til salg til højstbydende, så bare ring!

Under construction!

Næste store projekt i huset er at forvandle poolhuset til en gæsteafdeling mede eget badeværelse, et lille køkken, soveværelse og en lille stue. Vi håber på at sætte dette projekt i gang efter jul så vi kan være færdige hen imod foråret.

Efter snart to måneder i huset føler vi os virkelig hjemme alle tre. Liv har mødt nye venner i vuggestuen Sandeplan, som hun taler meget om derhjemme. Hun snakker meget om det meste, vi forstår for det meste ikke det hele – men det lyder jo klogt når det er ens egen datter! At læse bøger er meget populært, gerne Lille Anna eller Max og hun elsker at tegne og lægge puslespil. Vaske op og feje gulvet er også sjovt, så det virker jo lovende! 

 

Liv og Far læser højt

Julen i år bliver en kombination af at være hjemme og være hos familien i Danmark. Det kommer til at blive rigtig dejligt at kunne slappe af sammen og nyde huset og hinanden efter den hektiske tid vi har haft i efteråret. Til foråret bliver tempoet bestemt ikke lavere for ud over at bygge om i poolhuset venter vi et søskendebarn til Liv. Forventet leverance er d. 21. april hvilket er tre dage inden storesøsters fødselsdag. Det bliver virkelig fantastisk at blive fire i familien!

Afslutningsvis vil vi sende et julekram til alle med ønsker om en god jul og et godt nytår. Vi har fået mere end vi kunne håbe på i 2007 og vi tror at næste år kommer til at blive lige så spændende! Et stort ønske fra vores side er at invitere familie og venner til vores nye hus og fejre familieforøgelsen når det bliver den tid. Vi lover at høre fra os når det sker!

God jul og godt nytår

Liv, Johanna og Michael